De Engie Tower, de hoofdzetel van Engie Electrabel,  Simon Bolivarlaan 1000 Brussel

| Het North Light-gebouw, de hoofdzetel van Engie Electrabel, aan de Bolivarlaan.

Eurocraten toch verhuisd naar Noordwijk, ondanks protest

© BRUZZ
22/03/2024

Honderden eurocraten zijn dan toch verhuisd naar het North Light-gebouw in de Noordwijk, ondanks protest omwille van veiligheidsproblemen in de buurt.

Vorig jaar al wilde toenmalig staatssecretaris Pascal Smet (Vooruit.brussels) een deel van de Europese ambtenaren laten verhuizen naar de Noordwijk, maar de vakbonden zagen dat niet zitten. Vooral omdat de Noordwijk met veiligheidsproblemen kampt, klonk het toen.

De verhuizing sloeg vooral op het uitvoerende personeel, directies zouden wél in de Europese Wijk blijven. "Dat zal hen het gevoel geven dat ze derderangspersoneel zijn," zei Cristiano Sebastiani, directeur-generaal van EU-vakbond Renouveau & Démocratie daarover toen aan BRUZZ.

Honderden ambtenaren

Maar de Eurocraten zouden nu dan toch verhuisd zijn, schrijft La Libre. Het zou gaan om de helft van het North Light-gebouw, het hoofdkantoor van Engie Electrabel, dat leeg staat sinds de uitbraak van corona.

Volgens Alain Hutchinson, Brussels commissaris voor Europa en Internationale Organisaties (PS), zijn honderden ambtenaren betrokken. "De Commissie wilde ook het directoraat-generaal Vertaling naar dit gebouw verhuizen. Maar er was zoveel weerstand dat die beslissing is opgeschort”, zegt Hutchinson verder aan La Libre.

De verhuizing maakt deel uit van de centraliseringsstrategie van de Commissie om tegen 2030 de helft van haar gebouwen vrij te maken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , Europese Unie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni