Eurocraten zien verhuis naar Noordwijk niet zitten: 'Na zes uur 's avonds onleefbaar'

© BRUZZ
14/02/2023

Staatssecretaris Pascal Smet wil een deel van de Europese ambtenaren laten verhuizen naar de Noordwijk, maar dat zien de EU-vakbonden niet zitten. "Iedereen zegt hetzelfde: tot zes uur 's avonds is het leefbaar, maar daarna is het verschrikkelijk."

Smet zat onlangs nog samen met de Europese Office for Infrastructure and Logistics in Brussels (OIB) over de mogelijke verhuis van een aantal Europese instellingen. Volgens Smet zou de Noordwijk de ideale locatie kunnen zijn voor een aantal EU-instellingen, maar daar is vakbondsman Cristiano Sebastiani het niet mee eens.

Volgens hem zou vooral uitvoerend personeel moeten verhuizen en zouden directies in de Europese Wijk blijven. "Dat zal hen het gevoel geven dat ze derderangspersoneel zijn," zegt Sebastiani, directeur-generaal van EU-vakbond Renouveau & Démocratie. Bovendien kampt de Noordwijk met veiligheidsproblemen. "Onze analyse is gebaseerd op officiële vaststellingen, en iedereen zegt hetzelfde. Tot zes uur 's avonds is het leefbaar, maar daarna is het verschrikkelijk."

Ook een uitspraak die Smet tijdens het overleg met het OIB humoristisch bedoelde, zindert nog steeds na. "Ik denk dat veel mensen die voor de Europese instellingen werken, drugs nemen. In Schuman dealen ze ook drugs. En waarschijnlijk niet dezelfde drugs als hier (in de Noordwijk, red.), maar wellicht wat witter," zei Smet toen vakbonden de keuze voor de Noordwijk bekritiseerden.

Sebastiani: "Als hij bezorgd is over de veiligheid in de Noordwijk, moet hij vermijden dat andere drugsverslaafden hierheen komen. Volgens Smet gebruiken wij allemaal drugs, en in een al instabiele buurt wil hij nog eens honderden verslaafden injecteren." Voor alle duidelijkheid: ook dat was humoristisch bedoeld.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni