Marktkramers Vossenplein hekelen striktere regels: ‘Dit is niet werkbaar!’

Job Van Nieuwenhove
© BRUZZ
24/05/2024

Marktkramers op het Vossenplein in de Marollen hekelen de striktere handhaving van de regels die Stad Brussel hen oplegt. Een groepje van de vaste handelaars heeft een advocaat onder de arm genomen om een aantal regels ongeldig te laten verklaren.

De handelaars klagen over een plotse verandering in de houding van de Brusselse gemeentedienst die verantwoordelijk is voor de markten. Zo eist de Cel Markten dat elke verkoper 80 procent van de tijd aanwezig is op het Vossenplein. “Dat is praktisch onhaalbaar,” zegt handelaar Bernadette Lauzin.

Het grootste discussiepunt is het afval dat marktkramers achterlaten. De handelaars moeten nu een privéfirma inhuren voor de vuilnisophaling, maar dat zien ze niet zitten. Het gemeentebestuur en de marktkramers staan hier lijnrecht tegenover elkaar.

Het is afwachten of een gesprek volgende week tussen de schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) en de marktkramers een rechtszaak kan voorkomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Economie , marktkramers , Marollen , vlooienmarkt Vossenplein , Vossenplein , Fabian Maingain , Cel Markten

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni