De Airbus A330 van Brussels Airlines

| De Airbus A330 van Brussels Airlines.

Piloten Brussels Airlines vragen FOD om bemiddeling bij onderhandelingen loon

© Belga
13/02/2024

De piloten van Brussels Airlines vragen om een bemiddelingsprocedure met de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. Ze zijn bezorgd over een gebrek aan vooruitgang in de onderhandelingen met het management over hun loonpakket. Dat meldt de socialistische bediendebond BBTK dinsdag.

"Ondanks herhaalde oproepen tot een constructieve dialoog stagneren de gesprekken over loonsverhogingen en andere cruciale kwesties al enkele weken," klinkt het. De volgende bijeenkomsten, gepland op 19 februari en 1 maart, zijn volgens de vakbond een cruciale kans om de gesprekken vooruit te helpen binnen een bemiddelingskader.

"De delegatie van de piloten blijft vastbesloten om een oplossing te vinden waarbij de financiële offers die tijdens de coronacrisis zijn gebracht, worden erkend. Een oplossing die tot doel heeft de financiële omstandigheden van de piloten te verbeteren, met name gezien de groeiende winsten van de onderneming," aldus de vakbond.

Er is al een tijdje sociale onrust bij Brussels Airlines, niet alleen bij de piloten, maar ook bij de stewards en stewardessen en bij het grondpersoneel. Midden januari legden de piloten al eens 24 uur lang het werk neer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni