De luchtverkeerstoren van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, en een vliegtuig van Brussels Airlines

| De luchtverkeerstoren van Skeyes, het vroegere Belgocontrol, en een vliegtuig van Brussels Airlines.

Skeyes, verantwoordelijk voor de luchtverkeersleiding in België, lanceert opnieuw een selectieprocedure voor luchtverkeersleiders. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven van 5 februari tot en met 31 maart, zo heeft het bedrijf maandag bevestigd.

Om te kunnen deelnemen aan het wervingsexamen voor aspirant-luchtverkeersleiders, moeten de kandidaten Belg of onderdaan van een lidstaat van de Europese Unie zijn, minstens 18 jaar (eind 2024) en maximaal dertig jaar oud zijn, en in het bezit zijn van een diploma secundair onderwijs of in het laatste jaar zitten.

Wie slaagt voor een reeks tests en onderzoeken, kan aan de eigenlijke opleiding beginnen. Die duurt een tweetal jaar, waarbij de kandidaat-luchtverkeersleider al een loon krijgt. Wie de hele procedure met succes doorloopt, is verzekerd van een job als luchtverkeersleider bij Skeyes in Steenokkerzeel, Oostende, Antwerpen, Luik of Charleroi.

Wie in de eerste drie jaar na de opleiding opstapt, kan verplicht worden een deel van de opleidingskost terug te betalen. Skeyes lanceert regelmatig selectieprocedures voor nieuwe luchtverkeersleiders.

Het overheidsbedrijf leidt het vliegverkeer van en naar Belgische luchthavens in goede banen, net als een deel van de vluchten over België en het Groothertogdom Luxemburg. In 2022 ging het om bijna 912.000 vluchten. Meer informatie op www.skeyes.be.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni