| De markt op het Sint-Lazarusplein tijdens de opening (archiefbeeld).

Na maandenlang getouwtrek: dan toch zaterdagmarkt op Sint-Lazarusplein in Sint-Joost

© BRUZZ
19/04/2024

Na een stemming in de gemeenteraad is de kogel door de kerk: de wekelijkse zaterdagmarkt op het Sint-Lazarusplein kan opnieuw plaatsvinden zoals initieel aangekondigd. De eerstvolgende editie staat gepland in mei. Dat bevestigt het kabinet van burgemeester Emir Kir (Onafhankelijke).

In september vorig jaar kondigde Emir Kir, burgemeester van Sint-Joost-ten-Node, een nieuwe markt op en rond het Sint-Lazarusplein aan. Die stootte evenwel snel op kritiek van de oppositie. Groen-Ecolo vond dat de markt te groot uitviel, en het aanbod oneerlijke concurrentie vormde met de handelaars van de Brabantstraat.

In november dienden ze daarvoor een motie in, om meer overleg te organiseren rond de omvang van de markt en om er alleen voeding te verkopen. Die werd toen aangenomen met 13 stemmen op de gemeenteraad.

Wijzigingen

Afgelopen woensdag stelde Kir een aangepast markreglement voor tijdens de gemeenteraad. Dat behoudt grotendeels de initiële plannen, maar er zal toch verkeer toegelaten worden. Ook zal de perimeter van de markt iets kleiner zijn, en het Sint-Lazarusplein, het Victoria Reginaplantsoen, de Brabantstraat, de Karel Rogierdoorgang en de tunnel aan het Noordplein beslaan. Dat schrijft La Dernière Heure, en bevestigt het kabinet van de burgemeester.

Het voorstel werd woensdagavond aangenomen tijdens de gemeenteraad, met 19 stemmen voor en 7 onthoudingen. De eerstvolgende editie van de wekelijkse markt staat de eerste zaterdag van mei gepland, aldus nog het kabinet. Naast voeding blijven er ook andere producten aangeboden worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node , Economie , Emir Kir , Sint-Lazarusplein , markten , zaterdagmarkt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni