Fermenteren kan je binnenkort in Jette leren

© Fermenthings

Yannick Schandené en Julien Vandamme openen in augustus Fermenthings in Jette. Dat is een winkel gespecialiseerd in gefermenteerde producten zoals kaas, bier of cider.

Fermentatie was lange tijd de uitgelezen methode om voeding lang te bewaren, ook in het Westen. Denk maar aan zuurkool of bier, dat lange tijd veiliger was te drinken dan gewoon ongezuiverd middeleeuws water. Door de komst van de koelkast is die bewaarmethode wat in onbruik geraakt, maar maakt nu een comeback.

Zo is de Koreaanse gefermenteerde kool kimchi al langer een hit bij foodies en raakt kombucha, een gefermenteerde thee, ook steeds meer in zwang in koffie- en theebars. 

Workshop gisten
Klanten zullen bij Fermenthings niet alleen producten zoals bier, kool en koffie kunnen kopen, ze zullen er ook workshops kunnen volgen. "We gaan workshops aanbieden zodat mensen zelf leren fermenteren. Er zijn namelijk nog maar een beperkt aantal producenten van producten zoals kombucha of kefir in België, dus we hopen mensen te motiveren om zelf ook aan de slag te gaan," zegt Yannick Schandené. 

De winkel gaat al open midden augustus, maar de officiële feestelijke opening volgt pas eind september. De twee heren hebben ook een crowdfunding opgestart om hun project een extra duwtje in de rug te geven.  
 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook
BRUZZ Magazine
deze week
  • De jachthaven van Brussel: van de stad naar de oceaan
  • Welkom in Broksele, zusterstad van Brussel
  • Big City: Was Hoog-Vorst ooit een kasteelwijk?
  • Op twee wielen door de achtertuin van Brussel
  • Hier vind je BRUZZ in de stad
  • Archief
deze week
  • Directie verlaat Joods Museum: 'Antisemitisme fors toegenomen'
  • Le virus n'a pas arrêté le street art
  • Filosoof Bleri Lleshi: 'Wie geen strijd voert, zal niets veranderen'
  • BRUZZ in the city
  • Archief
Neem een abonnement