Gezien: grote helikopteroefening boven Brussel

© Eric Laureys
| Minstens 15 helikopters doorkruisten dinsdag het Brusselse luchtruim.

U zag ze misschien ook: een vijftiental helikopters vloog dinsdag in een grote boog over Brussel. Het gaat om een proefrondje voor het helikopterdéfilé van morgen op de NAVO-top.

De politiehelikopter die koppig boven een plaats blijft hangen in Brussel, die kent u wel. Het luchttafereel dinsdagmiddag rond 14 uur was echter van een andere orde. Een vijftiental militaire helikopters vlogen in een grote boog over Brussel. Onder de toestellen bevonden zich onder meer aanvalshelikopters en ook erg grote exemplaren.

Navraag leert dat het om een oefenrondje gaat voor de NAVO-top van morgen. Ook dan komt er een soort van helikoptershow boven Brussel, die begint om 13.50 uur.

Tijdens de zogenaamde ‘Fly past’ worden de verschillende exemplaren getoond die het militaire bondgenootschap gebruikt. 22 toestellen uit 13 verschillende landen zullen daarbij deelnemen. Elke subformatie wordt aangevoerd door een A109 toestel van de Belgische luchtmacht. Tijdens de show worden aanvals-, transport- en ondersteunende toestellen getoond.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?