Greta Thunberg betoogt volgende week in Brussel met klimaatspijbelaars

© Twitter
Updated: 14-02-2019 - 13:04

De Zweedse Greta Thunberg, het zestienjarige spijbelende meisje dat de Belgische klimaatspijbelaars inspireerde, komt volgende week naar Brussel. Dat zeggen Anuna De Wever en Kyra Gantois van Youth For Climate. De klimaatmars zou volgende week in Gent plaatsvinden, maar dat wordt dan toch Brussel, door de komst van de Zweedse scholier.

Greta Thunberg inspireerde duizenden klimaatspijbelaars in België. "Helden", zei ze over de Belgische klimaatspijbelaars. Het Zweedse meisje begon in augustus 2018 aan een schoolstaking en ging daarbij wekelijks voor het Zweedse parlement protesteren.

"Ik ben enorm blij dat ze naar België komt en dat ik ze mag ontmoeten, want zij blijft onze grote inspiratie. We hebben elkaar al een par keer via Skype gesproken en ze liet al weten dat ze heel dankbaar is dat we het protest in Europa hebben laten ontploffen", vertelt Anuna De Wever.

Samen met Greta Thunberg zal ze donderdagochtend voor de zevende klimaatmars van Youth for Climate op donderdag eerst naar het Europees parlement trekken om er te speechen voor onder meer voorzitter Jean-Claude Juncker.

Met een deelnemersaantal van 11.000 jongeren is het duidelijk dat het klimaatprotest van de jeugd staande blijft. Al is Anuna De Wever toch teleurgesteld. "Iedereen zegt me elke week dat het protest zal afnemen. Voor de zesde keer op rij staan we er en daarom ben ik toch teleurgesteld in de politici, want zij tonen nog altijd geen initiatief en ondernemen geen actie", is De Wever duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?