© Eric De Jonge | Het werk kijkt uit op een masturberende vrouw aan de Brusselse zijde van het kanaal.

Het houdt niet op: nieuw seksfresco aan het kanaal

Kris Hendrickx
© BRUZZ
25/06/2018

Er is nog maar eens een nieuwe seksuele muurschildering opgedoken aan het kanaal. Het werk van de ‘onbekende’ artiest lijkt een masturberende vrouw te tonen, vlakbij een fresco met een gelijkaardig motief.

Het nieuwe fresco bevindt zich aan de Koolmijnenkaai, opnieuw aan het kanaal dus. De plek bevindt zich links van de bekende stoffenwinkel Le Chien Vert op een blinde muur.

Wat er precies wordt afgebeeld is niet 100 procent duidelijk, maar het lijkt opnieuw om een masturberende vrouw te gaan, net als op een muur aan de Brusselse kant van het kanaal. De twee fresco’s liggen vlakbij elkaar en zijn telkens ook zichtbaar van aan het andere werk.

Wie hier aan het werk was is in theorie onduidelijk, maar de schildering past wonderwel in het rijtje muurschilderingen die graffitikunstenaar Bonom de voorbije jaren maakte in Brussel. Een van de bekendste – aan de Louizalaan – toont trouwens al een masturberende vrouw.

De laatste tijd lijkt de ‘onbekende’ artiest een voorliefde te hebben voor het kanaal. Behalve de twee bovenvermelde fresco’s verscheen er ook al een ‘onthoofdingsfresco’ (geïnspireerd op Caravaggio en met de afbeelding van een bijna-onthoofding) nabij de Vlaamse poort. En aan Kanal kwam er recent dan weer een aars met een drol bij, die mogelijk het nieuwe cultuurcentrum viseert.

muurschildering_de_witte_de_haelenstraat_940px_c_bruzz.jpg
© bruzz | De muurschildering aan aan de Brusselse zijde van het kanaal lijkt te communiceren met het nieuwe werk.

Kaartje met controversiële muurschilderingen in Brussel.

Muurschilderingen in Brussel

Op veel Brusselse muren prijken vaak controversiële, bijzondere, spraakmakende muurschilderingen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, actua, Muurschilderingen in Brussel, expliciete muurschildering, Bonom

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie