| Koen Spolspoel, 29-jarige Brusselaar en oprichter van Les Gazelles. "Een diverse mengelmoes wordt hier een geheel."

ING Fonds voor een meer Circulaire Economie steunt Brusselse projecten

© BRUZZ
01/11/2021

Voor het vierde jaar op rij steunt het ING Fonds voor een meer Circulaire Economie intitiatieven die gericht zijn op het recycleren van producten en grondstoffen. Elf organisaties, waaronder drie Brusselse, kregen dit jaar een beurs.

Les Gazelles de Bruxelles, Dung dung en Petite Empreinte krijgen elk een bedrag tussen de 10.000 en 25.000 euro uit het ING Fonds voor een meer Circulaire Economie.

Het fonds, onder beheer van de Koning Boudewijnstichting, steunt voor het vierde jaar op rij organisaties die grondstoffen optimaal willen gebruiken, banen creëren en opleidingskansen bieden binnen de sector van de circulaire economie.

Sportbib, haar recycleren en slow fashion

Les Gazelles de Bruxelles verdient de erkenning dankzij hun Sportbib, een (ruil)winkel voor sportkledij. In de Sportbib kan je terecht om sportkledij om te ruilen of om – afhankelijk van je inkomen – een sportoutfit te kiezen aan een zeer beperkte prijs.

Dung dung uit Oudergem wil dan weer haren recycleren in Belgische kapsalons om er rollen en tapijten mee te maken. Dankzij de vetabsorberende eigenschappen van menselijk haar, kunnen deze vervolgens worden ingezet om verontreiniging door koolwaterstoffen tegen te gaan.

De Elsense organisatie Petite Empreinte is tot slot een mini-onderneming die ‘slow-fashion’ voor kinderen maakt. Het maakt kleding met zogenaamde dead stocks. Dat zijn stoffen die kledingmerken niet gebruiken omdat ze bijvoorbeeld niet meer passen binnen een collectie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni