| De Abattoir-site in Anderlecht.

Beenhouwer schuldig bevonden aan dodelijke steekpartij in slachthuis Anderlecht

© Belga
09/02/2024

De jury van het Brusselse hof van assisen heeft donderdag Rachid El Baydi schuldig bevonden aan doodslag op zijn collega Ismaïl Uriadde.

De 44-jarige beenhouwer gaf zijn collega op 7 mei 2022 in een slagerij in het slachthuis van Anderlecht een messteek in de buik. Beiden hadden ruzie. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De juryleden volgden het openbaar ministerie en vonden El Baydi schuldig aan doodslag en niet aan opzettelijke slagen en verwondingen met de dood als gevolg, zoals de verdediging had gepleit.

Volgens het openbaar ministerie dragen de diepte van de wonde en de plaats waar het mes in het lichaam werd gestoken bij aan de schuldverklaring. De aanklager meent dat El Baydi er zich wel degelijk van bewust was dat hij de dood van de man zou veroorzaken. "Het slachtoffer had geen schijn van kans gezien de kracht waarmee de slag werd toegebracht", zei een vertegenwoordiger van het openbaar ministerie.

Op 7 mei 2022, kort voor 9.00 uur, werd een politiepatrouille naar slagerij Amar in de markthallen van het slachthuis van Anderlecht geroepen voor een gevecht met een mes. Daar troffen de agenten een persoon op de grond aan met een maagwonde.

Hij werd geïdentificeerd als de 41-jarige Ismaïl Uriadde. De hulpdiensten probeerden hem nog tevergeefs te reanimeren, maar de man overleed.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni