Dertien handelszaken gesloten bij controle in Matongegalerij

© belga
27/01/2024

Politie- en inspectiediensten hebben zaterdag een controle uitgevoerd in de Matongegalerij in Elsene. Daarbij werden een hele resem inbreuken vastgesteld, en dertien van de veertien gecontroleerde winkels moesten de deuren sluiten. Dat meldt het Brusselse arbeidsauditoraat.

"Het ging om een multidisciplinaire controle op de naleving van de sociaal en fiscaal rechtelijke verplichtingen, door de Gewestelijke Werkgelegenheidsinspectie, de RSZ-inspectie en de RSVZ-inspectie, en de inspectie van Financiën", meldt het arbeidsauditoraat.

"Zij werden bijgestaan door de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene en de Federale Politie. Een magistraat van het Arbeidsauditoraat is eveneens afgestapt en heeft deelgenomen aan de controle."

Meer specifiek gaat het om de Matongegalerij tussen de Elsensesteenweg en de Waversesteenweg. Tijdens de controle stelden de verschillende inspectiediensten vast dat er negen mensen illegaal werden tewerkgesteld. Daarnaast was er ook sprake van zwartwerk en inbreuken op de regelgeving rond deeltijdse tewerkstelling.

"Er werden veertien handelszaken gecontroleerd, waarvan er dertien werden gesloten", aldus nog het auditoraat.


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni