De politie gebruikt in Brussel steeds vaker drones voor controle-opdrachten, zoals hier in Ter Kamerenbos in maart 2020 tijdens de coronacrisis

| Archiefbeeld ter illustratie.

Duo opgepakt dat drugs per drone naar gevangenen wilde sturen

© Chris Verhaeghe
04/06/2024

In het centrum van Brussel zijn twee verdachten opgepakt die in het bezit waren van een drone en pakjes met drugs en gsm’s. Volgens de politie lijkt het erop dat de pakjes bestemd waren voor enkele gevangenen.

De twee jonge twintigers werden vorige week donderdag opgepakt in het technisch lokaal van een gebouw in het centrum van de hoofdstad. “Bij hun aanhouding waren de verdachten in het bezit van een vuurwapen, een blok van 100 gram cannabishars, twee blokken cocaïne voor een gewicht van 40,34 gram in totaal, een precisieweegschaal, lege verpakkingen die doorgaans in de drugsverkoop gebruikt worden en 950 euro,” laat de politie weten.

In het lokaaltje bevond zich ook een telegeleide drone, die zes pakjes aan een haakje had hangen. “De pakjes waren zorgvuldig ingepakt om schokken op te vangen,” aldus de politie. “Op elk van deze pakjes stond een bijnaam. Dat alles deed vermoeden dat ze voor gevangenen bestemd waren. In sommige pakjes zaten een of meer gsm’s, in andere een gsm en drugs.”

In totaal bleken er zeven gsm’s, 54 gram cannabishars en 51 gram cannabis in de pakjes te zitten. De twee verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hen aan te houden. Ze werden in verdenking gesteld van drugshandel in het kader van een vereniging en wapendracht, en overgebracht naar de gevangenis.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni