| Mobiele flitscontrole bij de Jubelparktunnel.

Influencer die 250 kilometer per uur reed, vrij onder voorwaarden

© Chris Verhaeghe
28/02/2024

Een Brusselse influencer die was aangehouden nadat hij op sociale media verschillende filmpjes had gepost waarop te zien was hoe hij tal van verkeersinbreuken pleegde, is niet langer aangehouden. De Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling besliste deze maand om de man vrij te laten onder voorwaarden.

In mei vorig jaar startte het parket een onderzoek na het bekijken van het Instagram-account van de verdachte. Na een analyse van dat account door de gerechtelijke politie, kwam naar voren dat de verdachte in de afgelopen twee jaar "meer dan zeventig sportwagens" zou hebben gehuurd, die geregistreerd zijn in Polen en Duitsland.

“Het gaat bijvoorbeeld om overdreven snelheid, waarbij snelheden van meer dan 250 kilometer per uur werden gehaald en gevaarlijke inhaalmanoeuvres werden uitgevoerd," klinkt het bij het Brussels parket. "De overtreder filmde wat hij deed en publiceerde zijn eigen filmpjes op de sociale netwerken waar hij door meer dan 40.000 mensen werd gevolgd.”

De man werd begin december opgepakt bij een politieactie, toen hij achter het stuur zat van een huurwagen. De influencer had op dat moment een rijverbod, maar lapte dat aan zijn laars.

Enkelband

De verdachte werd na zijn arrestatie voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste om hem aan te houden. De man werd overgebracht naar de gevangenis van Haren, maar kreeg twee weken later een enkelband.

Eerder deze maand vroeg de man om te worden vrijgelaten, waar de Kamer van Inbeschuldigingstelling op inging. De influencer mocht zijn enkelband inleveren, maar moet zich wel aan een resem voorwaarden houden. Intussen loopt het onderzoek nog voort.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Justitie, straatraces, influencer, enkelband, vrij onder voorwaarden

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni