1825 Marollen 6

| Marollen (archiefbeeld)

Persoon opgepakt die in het bezit was van oorlogswapen

CV
15/02/2024
Updated: 15/02/2024 17.55u

Bij een controle door het bijzondere bijstandsteam van de Brusselse politie is woensdagavond een persoon opgepakt die in het bezit was van een oorlogswapen, welbepaald een SIG-Manurhin-aanvalsgeweer. Dat gebeurde in de Kuipersstraat, een verbindingsstraat tussen de Hoogstraat en de Blaesstraat in de Marollen.

De politie besloot de man te onderscheppen omdat die verdacht gedrag zou hebben vertoond. Tijdens de arrestatie bleek hij een – weliswaar ongeladen – SIG-Manurhin-aanvalsgeweer in zijn bezit te hebben.

Het Brussels parket werd op de hoogte gebracht en gaf de opdracht aan de federale gerechtelijke politie om het wapen te laten analyseren. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van verboden wapendracht. Na verhoor werd de verdachte onder een aanhoudingsmandaat geplaatst.

Momenteel is nog niet duidelijk of er een link is tussen deze arrestatie en de schietincidenten van de voorbije dagen. Het onderzoek is lopende. In het belang daarvan, geeft het parket geen verdere commentaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni