Politie zoekt getuigen na schietpartij in Sint-Joost-ten-Node

© Belga
01/04/2024

De federale politie lanceert maandag, op vraag van de onderzoeksrechter in Brussel, een oproep voor mensen die getuige waren van een schietpartij in Sint-Joost-ten-Node twee weken geleden. Het slachtoffer raakte zwaargewond en er is sprake van poging tot doodslag.

Op zondag 24 maart om 02.45 uur werd een 28-jarige man neergeschoten terwijl hij in een wit VW-busje zat dat geparkeerd stond voor de zaak Eric's Burger in de Weidestraat in Sint-Joost-ten-Node.

Het zwaargewonde slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachten vluchtten weg in een donkere Peugeot 3008 met nummerplaat 1-YAP-148. Het voertuig reed via de Brabantstraat en het Liedtsplein en werd om 3 uur verbrand teruggevonden in de Korte Groenweg in Neder-over-Heembeek.

In het kader van dit onderzoek zijn de onderzoekers op zoek naar camerabeelden (bewakingscamera's, dashcams, deurbelcamera's of enige andere beeldregistratie) waarop het voertuig of de verdachten te zien zijn voor de feiten of tijdens hun vlucht.

Aan personen die getuige zijn geweest van verdachte handelingen of van de feiten, vraagt de politie om contact op te nemen. Dat kan via opsporingen@police.belgium.eu of het gratis nummer 0800 30300.


4a56e9ad-240324saintjossetennoode3.jpg

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni