1855 Justitiepaleis 20

| Het Jusitiepaleis aan het Poelaertplein

Proces gestart tegen Brusselse bio-ingenieur, verdacht van vergiftiging van beste vriend

© Chris Verhaeghe
20/06/2024

Voor de Brusselse correctionele rechtbank is het proces ingeleid tegen een biochemisch ingenieur die verdacht wordt van poging tot moord. Hij zou zijn beste vriend hebben vergiftigd met thallium.

Het slachtoffer werd in de zomer van 2021 ziek en werd uiteindelijk in het ziekenhuis opgenomen omdat zijn toestand steeds zorgwekkender werd. Een jaar later ontdekte het ziekenhuispersoneel dat de man uit Ukkel was vergiftigd met thallium, een uiterst giftig metaal.

De politie werd ingelicht en startte een onderzoek, dat leidde tot de vondst van een tube lichaamscrème die thallium bevatte. Het verdere onderzoek bracht het vizier van de speurders op een van de beste vrienden van het slachtoffer, een biochemisch ingenieur.

Vergif Navalny

De man werd in juni 2022 in verdenking gesteld van poging tot moord en aangehouden. De verdachte had grote hoeveelheden thallium besteld en uit de analyse van zijn computer bleek dat hij opzoekingen had gedaan naar het zenuwgas novitsjok, waarmee de Russische oppositieleider Aleksej Navalny werd vergiftigd.

De verdachte, die net als het slachtoffer uit zeer gegoede kringen komt, ontkent zijn vriend te hebben vergiftigd. De man is intussen op vrije voeten, in afwachting van het proces. Het dossier werd woensdag ingeleid op de rechtbank en zal in oktober worden gepleit. Ondertussen ondervindt het slachtoffer nog steeds de onomkeerbare gevolgen van de thalliumvergiftiging, dat zijn zenuwstelsel aantast.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni