Abdellah Achaoui, schepen voor Mobiliteit, Groene Ruimten en Energie, voor het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek.

Schepen Abdellah Achaoui buiten vervolging gesteld in jeugdschool Union- zaak

© BRUZZ
24/04/2024

De Brusselse raadkamer heeft op 4 april de buitenvervolgingstelling uitgesproken voor de Molenbeekse schepen Abdellah Achaoui (PS). Hij werd er in 2020 door onderzoeksmagazine Médor van beschuldigd subsidies van de voetbalschool École Des Jeunes van Union Sint-Gillis te hebben achtergehouden.

De vzw École Des Jeunes van Union Sint-Gillis stond in die periode onder de leiding van Abdellah Achaoui, PS-schepen van Mobiliteit in Sint-Jans-Molenbeek, en ontving 200.000 euro subsidies van het Brussels Gewest. Volgens Médor zou Achaoui geld van de schoolrekening hebben achtergehouden.

Achaoui diende kort daarop zijn ontslag in als bestuurder van de voetbalschool, maar beweerde steevast alle geldopnames te kunnen verantwoorden.

Het Brusselse parket stelde een onderzoek in. In 2021 vonden daarbij huiszoekingen plaats in de lokalen van de vzw École Des Jeunes waarbij documenten en computerapparatuur werden meegenomen. Het schoolpersoneel alsook Achaoui zelf werden verhoord.

De raadkamer heeft nu beslist dat er onvoldoende bezwaren konden worden weerhouden en dat het dossier dus niet naar de correctionele rechtbank wordt verzonden. ‘Hiermee is het dossier afgesloten’, klinkt het bij het Brusselse parket.

Achaoui bedankt op sociale media zijn vrienden, familie en collega’s die hem de afgelopen jaren steunden. ‘De pogingen van mijn tegenstanders om mij met lastercampagnes en verschrikkelijke leugens in diskrediet te brengen, zijn niet geslaagd.’ Aan RTBF liet de schepen weten nog te bekijken of hij gerechtelijke stappen zal ondernemen wegens laster en smaad.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni