| Het proces vindt plaats in het Justitia-gebouw in Haren.

Sky ECC: ondernemer stelde zijn loods ter beschikking voor drugshandel

© belga
17/01/2024

Op het grote Encrochat/SKY-drugsproces heeft woensdag een ondernemer getuigd. Pascal R. wordt vervolgd omdat hij als tussenpersoon zijn loods ter beschikking stelde van Kamel A., die ook beschuldigd wordt in de omvangrijke drugszaak.

Voor de Brusselse correctionele rechtbank startte in december 2023 het grootste correctionele proces dat België ooit gekend heeft. 124 personen, 4 bedrijven en een onbekende moeten zich verantwoorden voor grootschalige cocaïne- en cannabissmokkel en -handel.

Het grote drugsdossier was aan het licht gekomen na de ontcijfering van de versleutelde netwerken Encrochat en SKY ECC. Kamel A. was naar verluidt op zoek naar een aannemer om renovatiewerken te laten uitvoeren. Hij gaf in december voor de rechtbank toe dat hij samenwerkte met Eridan M.G., een van de hoofdverdachten, door gebouwen te huren en informatie door te geven aan chauffeurs van drugstransporten. Pascal R. had naar eigen zeggen een goede professionele relatie met Kamel A. en verhuurde zijn loods onder aan hem. Zogenaamde "Italiaanse monteurs" zouden er carrosseriewerken doen.

De arbeiders van Pascal R. brachten hem later op de hoogte van "een sterke geur" in de loods. Kamel A. schoof de verantwoordelijkheid daarvoor door aan "Mr. Mario", alias Eridan M.G. Die zou daar producten hebben opgeslagen. "Vandaag weten we dat het om een cocaïnelaboratorium ging", aldus Pascal R. woensdag tijdens zijn verhoor.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni