| Een cannabisplantage, ter illustratie.

Twee verdachten aangehouden na ontdekking cannabisplantage in Ukkel

© Belga
31/01/2024

Na de ontdekking van een cannabisplantage in Ukkel, afgelopen zaterdag, zijn twee verdachten van hun vrijheid beroofd en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Dat meldt het Brusselse parket woensdag.

De cannabisplantage werd zaterdagvoormiddag ontdekt toen de politie werd opgeroepen voor een inbraak in een woning, aldus het Brusselse parket: "Toen de agenten ter plaatse kwamen, stelden ze vast dat de toegangsdeur van de woning geforceerd was en openstond. De politie besloot daarop de woning te doorzoeken, en stootte daarbij op een cannabisplantage."

Het ging om een plantage die verdeeld was over in totaal vier kweekruimtes. De politie stelde een veiligheidsperimeter in en verwittigde het parket, dat het labo van de federale politie ter plaatse liet komen voor een sporenonderzoek.

"Twee verdachten konden ingerekend worden en werden ter beschikking gesteld van het parket", gaat de parketwoordvoerder verder. "Zij werden door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor de kweek van verdovende middelen, in vereniging."

Een team van de Civiele Bescherming van Crisnée werd opgeroepen om de politie bij te staan bij de ontmanteling van de plantage die enkele honderden planten telde.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni