De Henri Hollevoetlaan in Molenbeek, afgelopen woensdag.

Verdachte dubbele doodslag Sint-Jans-Molenbeek vraagt geen vrijlating

© Belga
17/05/2024

De man die onder aanhoudingsbevel is geplaatst voor de dubbele doodslag in Sint-Jans-Molenbeek, afgelopen dinsdag, is vrijdag voor de Brusselse raadkamer verschenen. Daar heeft zijn advocaat niet om de vrijlating gevraagd.

De 34-jarige man, die in verdenking is gesteld voor doodslag, heeft volledige bekentenissen afgelegd. Over zijn motief of de aanleiding voor de feiten bestaat nog geen duidelijkheid.

Mohamed R. was afgelopen dinsdag omstreeks 15.00 uur naar het politiecommissariaat in Brussel-Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) gestapt en had daar verklaard dat hij iemand had neergestoken in de Henri Hollevoetlaan in Sint-Jans-Molenbeek.

De 34-jarige verdachte werd van zijn vrijheid beroofd en door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst. Vrijdag is hij voor de Brusselse raadkamer verschenen en daar heeft zijn advocaat, meester Nicolas Crutzen, niet gevraagd om de man vrij te laten.

Psychische problemen

De man heeft volledige bekentenissen afgelegd, maar veel duidelijkheid over zijn motief of de aanleiding voor de feiten is er nog niet. Volgens het parket zou uit de eerste gegevens van het onderzoek blijken dat de feiten zich afspeelden in een relationele sfeer, terwijl verschillende media melden dat Mohamed R. zou kampen met psychische problemen.

Alvast dat laatste kon de advocaat niet bevestigen. Volgens Crutzen is Mohamed R. al elf jaar in het land en is hij in die tijd nooit in aanraking gekomen met het gerecht. Hij zou door de slachtoffers in huis zijn genomen omdat ze probeerden hem te helpen.

De politie van Brussel-West (Jette/Ganshoren/Koekelberg/Sint-Jans-Molenbeek/Sint-Agatha-Berchem) ging meteen ter plaatse en trof daar in een woning de lichamen aan van twee slachtoffers.

Het ging om een 63-jarige lokale kunstenaar, Paul B., en zijn 55-jarige ex-echtgenote Muriel B. De MUG en hulpdiensten kwamen ook ter plaatse, maar hulp kon niet meer baten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni