Kanal krijgt stukken uit Vlaamse en Franstalige collecties

Vlaams cultuurminister Sven Gatz gaat samenwerken met zijn collega uit de Franse Gemeenschapsregering om het nieuwe Brusselse cultuurcentrum Kanal te renoveren en te vullen. Het nieuwe museum in de oude Citroëngarage, dat net een overeenkomst afsloot met het Parijse Centre Pompidou, krijgt stukken uit Vlaamse en Franstalige collecties.

citroen_garagre_bruzz_141_c_ivan_put.jpg
© Ivan Put
| De huidige Citroëngarage moet volgens Vlaams cultuurminister Sven Gatz (Open VLD) een plek worden met 'een internationale ambitie' Hij werkt daarvoor samen met de Franstalige gemeenschap.

Cultuurminister Gatz (Open VLD) kondigde al eerder aan geld te willen pompen in het nieuwe museum. De Vlaamse regeringspartij N-VA toonde zich toen eerder kritisch over het beloofde geld.

Er was vooral wrevel over de figuur van Yves Goldstein, die projectverantwoordelijke is voor Kanal en te boek staat als een vertrouweling van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS)

Nu kondigt Gatz niet alleen financiële steun aan om het gebouw te verbouwen en te ondersteunen, er zal ook kunst te zien zijn uit Vlaamse collecties in het nieuwe cultuurcentrum.

"In dit ambitieuze Brusselse project zullen de Vlaamse en de Franse Gemeenschap actief participeren. Vandaag door financiële ondersteuning van de programmatie tot aan de verbouwing, daarna door de uitwisseling van collecties van musea van de Vlaamse en Franse Gemeenschap," klinkt het in een mededeling.

Gatz doet dus wat de federale oud-staatssecretaris Elke Sleurs (N-VA) niet wilde: eigen collecties uitlenen aan het Brusselse museum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?