Eenvoudig Nederlands

Klas uit Molenbeek wil kamperen in tuin van de koning

Het vierde leerjaar van de Vier Windenschool uit Molenbeek is op zoek naar een grote tuin of een groot bos in de buurt van hun school. Ze willen daar op bosklassen gaan. Het domein van de koning lijkt hen een perfecte plek.

Het vierde leerjaar van juf Els zou normaal gezien vorig jaar op bosklassen gaan. Dat is een educatieve uitstap naar een bos die enkele dagen duurt. Door corona kon dat helaas niet doorgaan. Maar de leerlingen en de juf laten het daar niet zomaar bij. Ze willen en zullen op bosklassen gaan.

Door het coronavirus kan de klas niet op stap gaan met de bus of de trein. Ze zoeken nu een bos in de buurt van hun school waar ze te voet naartoe kunnen.

Ze denken aan het Koninklijk Domein in Laken. De koning heeft daar een grote tuin en een bos. Daar is zeker genoeg plaats voor een klas van zo'n 20 enthousiaste kampeerders. En dus schrijven de leerlingen een brief die ze aan de wachters van het paleis willen afgeven. Ze willen zelfs een promotiefilmpje maken om zichzelf voor te stellen.

De klas zoekt ook een plan b, voor als de tuin van de koning niet lukt. Alle tips zijn welkom. Ken jij een bos of een grote tuin in de buurt van Molenbeek? Laat het gerust weten!

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?