| De halte van de trams 25 en 7, gelegen aan de August Reyerslaan, in de onmiddellijke nabijheid van het Meiser-rondpunt.

Kunstenaars gezocht voor tunnelmond van tram Reyerslaan

RF
12/05/2021

"Graffiti artiest, schilder, illustrator? Dien een artistiek project in om de tunnelmond nabij de halte Meiser op te fleuren", roept Brussel Mobiliteit op.

Na de street art-projecten op de tunnelmonden van de Jamarlaan en de Zuidlaan (tussen de stations Lemonnier en Zuidstation) en de tunnelmond van de Vrijheidslaan en de Jettelaan (station Simonis), nodigen Brussel Mobiliteit en de MIVB nu kunstenaars uit om na te denken over een project om de tunnelmond Meiser op de August Reyerslaan tussen het Diamantstation en de Meiser-rotonde aan te kleden.

De oproep is gericht tot alle volwassenen, individueel of in groepsverband, die urban mural art beoefenen.

Tunnelmonden zijn de openingen met hellingen die de trams in staat stellen om van de openlucht naar de ondergrond te rijden. "Het doel is deze 'verloren' ruimten te verfraaien en de tunnelmonden beter in hun omgeving te integreren", zegt Brussel Mobiliteit.

De keuze van de projecten is gebaseerd op verschillende criteria.

  • de geschiktheid van het werk met de stedelijke omgeving;
  • het concept, de artistieke bedoelingen van het project
  • de technische haalbaarheid en de duurzaamheid van de werkzaamheden (ten minste 5 jaar);
  • de sociale en, zo mogelijk, participatieve dimensie.

De projecten moeten vóór 8 augustus worden ingediend. De uitvoering is gepland voor het najaar van 2021.

Brussel Mobiliteit en de MIVB willen in alle fasen van het project rekening houden met de mening van de bewoners en de gebruikers. Na een voorselectie op basis van de bovengenoemde criteria zullen de geselecteerde projecten eind augustus aan een openbare stemming worden onderworpen.

Alle details in de oproep voor projecten vind je op de website van Brussel Mobiliteit.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni