Kunstveiling voor Doucheflux

Zondag gaan 18 kunstwerken van 19 bekende kunstenaars onder de hamer, ten voordele van de daklozenorganisatie Doucheflux. 'We zijn erg blij dat ook kunstenaars zich scharen achter ons initiatief en hun steentje bijdragen aan de maatschappij,' zegt Danielle Borremans van Doucheflux.

doucheflux.jpg
© DoucheFLUX via Facebook
| De opbrengst van de veiling gaat integraal naar de vzw Doucheflux, die onder andere sanitair en douches voorziet voor mensen zonder vaste woonst.

De opbrengst van de veiling gaat integraal naar Doucheflux, de daklozenorganisatie in Anderlecht die vooral bekend is voor de sanitaire voorzieningen voor mensen zonder vaste woonst.

De veiling zelf vindt plaats op zondagavond. De organisatie hoopt op een grote opbrengst, die kan oplopen tot 77.000 euro.

Het geld kan de organisatie goed van pas komen. Begin november zat de organisatie nog in moeilijke papieren en leek de toekomst onzeker. Door een extra subsidie van de Koning Boudewijnstichting kon het centrum openblijven, maar de situatie blijft precair.

Le Chat

De veiling gaat door in het gerenommeerde veilinghuis Cornette de Saint Cyr op de Charleroisesteenweg in Sint-Gillis. 19 kunstenaars hebben samen 18 werken geschonken, die geveild mogen worden.

Wie eerst eens een kijkje wil nemen naar de werken vooraleer een bod te doen, kan vanavond (donderdag) al naar de vernissage, tussen 18 en 21 uur in het veilinghuis. De kunstenaars zullen er ook zijn.

"Het is belangrijk dat ook kunstenaars zich achter ons project scharen. Het toont dat iedereen in de samenleving op zijn of haar eigen manier een steentje kan bijdragen," zegt Danielle Borremans van Doucheflux.

Onder andere Philippe Geluck, bekend van stripfiguur Le Chat en Ann Veronica Janssens tekenen present.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?