Leefmilieu Brussel doet grote kippentelling

Het dierenasiel Veeweyde in Anderlecht moet steeds vaker achtergelaten kippen opvangen.

Om de behoeften en omstandigheden van de kippen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest beter te begrijpen, organiseert Leefmilieu Brussel een grote kippentelling. De overheidsdienst wil hiermee achterhalen hoeveel kippen er zijn en in welke omstandigheden ze leven.

Leefmilieu Brussel is samen met enkele andere milieuorganisaties onder andere geïnteresseerd in hoeveel kippen de Brusselaar houdt, om welke rassen het gaat, waarom ze die stadskippen precies houden en wat de grootste ongemakken zijn van kippenhouders. Leefmilieu Brussel wil zo uitzoeken hoe ze de regels kan verbeteren en of er andere financiële steun mogelijk is.

"Uw deelname is belangrijk," klinkt het bij Leefmilieu Brussel. "Uw deelname zal ons in staat stellen een beter kippenbeleid te verdedigen in de stad en de voedselketen te verbeteren." Kippen zouden volgens de milieudienst van het Gewest erg belangrijk zijn voor de stad, want ze kunnen bijvoorbeeld helpen de voedselafvalberg te verkleinen.

De bedoeling is dat de Brusselaar zijn kippen online registreert via deze link.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?