Man werpt 'vuilnisdam' op in Matonge

De Waversesteenweg in Elsene was donderdagavond rond 23 uur even geblokkeerd door bergen afval, waardoor het verkeer om moest rijden. Oorzaak was een laveloze man die buitengezet vuilnis om een onbekende reden de straat opgooide. Volgens een ooggetuige verjaagden buurtbewoners de man en ruimden ze de troep op.

Op de Waversesteenweg daagde donderdagavond rond 23 uur een dronken man op. Met een blikje nog in de hand graaide hij in de stapels vuilnis op het voetpad, om het vervolgens systematisch over de hekken die het trottoir afscheiden van de rijbaan te keilen.

'Tik'

De man ging een kwartier door, tot buurtbewoners tussenbeide kwamen. De dronkaard kreeg volgens een ooggetuige "een tik", waarna de buren het afval weer op het trottoir opstapelden.

Al jaren zijn de stapels vuilniszakken op het voetpad op de Waversesteenweg, zeker ter hoogte van de Matongegalerij, een doorn in het oog voor bewoners en voorbijgangers. In september vorig jaar leed bioscoop Vendôme nog schade toen iemand het vuilnis voor de deur in brand stak.

Een test met bovengrondse containers om de bergen afval op het trottoir in te dijken werd in 2017 in stilte afgevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over
Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?