13 milieuorganisaties en bewonersgroepen vechten vergunning Brussels Airport aan

© Belga
17/05/2024

Dertien milieuorganisaties en bewonersverenigingen stappen naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen om de vergunning voor Brussels Airport aan te vechten. Volgens de organisaties zijn de voorwaarden in de vergunning ruim onvoldoende om de gezondheid van de omwonenden te beschermen, en om de impact op het klimaat en de omgeving te beperken.

De organisaties klagen voorts ook aan dat het Milieueffectenrapport slechts uitgaat van een maximaal groeiscenario en geen alternatieven onderzocht, hoewel dat volgens de wetgeving verplicht is.

De dertien verenigingen die de vergunning aanvechten zijn Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen, Dryade vzw, Climaxi vzw, Grootouders voor het klimaat, BOREAS vzw, Sterrebeek 2000 vzw, AWACSS vzw, Solidair Tervuren Overijse vzw, Milieusteunpunt Huldenberg vzw, Wake Up Kraainem vzw, BUTV vzw, Natuurpunt Oost-Brabant en Natuurpunt Noord West-Brabant.

Daarnaast zijn er ook heel wat Brusselse gemeenten die naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stappen: de twee Woluwes, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Etterbeek, Schaarbeek, Jette, Ganshoren, Sint-Agatha-Berchem en Koekelberg.

Ook Brussels minister voor Leefmilieu Alain Maron (Ecolo) wil beroep indienen, maar wordt niet geruggensteund door de hele regering. Op dit moment is het onduidelijk of hij dat dan überhaupt kan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni