Veel belangstelling voor broedend slechtvalkenkoppel

© BRUZZ
19/05/2024

In de Sint-Hubertuskerk in Watermaal-Bosvoorde brengt momenteel een koppel slechtvalken haar jongen groot. Een mooi tafereel dat wekelijks kijklustigen aantrekt. “Een ideaal moment om hen te observeren.”

Na een afwezigheid van enkele decennia doen de slechtvalken het de laatste twintig jaar weer goed in de hoofdstad. Momenteel zijn er zo’n 14 broedende koppels in het Brussels gewest, aldus ornitholoog Mario Ninanne. Hun nesten bevinden zich onder meer in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken en de Sint­Antoniuskerk in Etterbeek.

En ook in de Sint-Hubertuskerk in Watermaal-Bosvoorde broedt een paar. Sinds 2008 bouwen ze er jaarlijks een nestje. Voorzien van verrekijkers, wordt het koppel wekelijks bestudeerd door vogelspotters.

“Het is een ideale gelegenheid om hen te observeren”, zegt Ninanne. Op het moment dat hij door zijn vizier kijkt, kan hij een van de witte kuikens spotten. In totaal telt hij drie jongen van ongeveer drie weken oud.

Wie ook graag de broedende slechtvalken bezig ziet, is elke zondag welkom tussen 11 uur en 13 uur voor de Sint-Hubertuskerk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni