Slechtvalkjes zien het levenslicht in Ukkel

TDN
© BRUZZ - Belga
10/04/2019
Updated: 10/04/2019 18.46u

De eerste Brusselse slechtvalkjongen van het jaar zagen dinsdag het levenslicht. In de klokkentoren van de Sint-Jobskerk in Ukkel, waar de vogels broeden, kropen vier slechtvalkjes uit hun ei. Een eerste glimp van de kuikens kan je opvangen via een livestream.

Een eerste valkje was in de nacht van maandag op dinsdag uitgebroed. Daar was aanvankelijk enkel een gebroken eierschaal van te zien. Om 7.45 uur toonde het donzig wit valkje met roze pootjes zich een eerste keer.

Het jong weegt nu slechts een dertig gram en de oogjes zijn nog gesloten. Terwijl het eerste kuiken zijn eerste tjilpgeluiden produceerde, was er ook beweging in een tweede ei. Omstreeks 11.15 uur kwam het tweede valkje tevoorschijn.

Kuiken in stadhuis van SPW op komst

De livestream van Valken voor iedereen richt zich dit jaar op twee nesten: die in de klokkentoren van de Sint-Jobskerk van Ukkel en die op de top van de toren van het stadhuis van Sint-Pieters-Woluwe. In de beide nesten liggen er vier eieren en in Sint-Pieters-Woluwe lijkt ook het vrouwtje al erg nerveus te worden, want ze draait de hele tijd op haar eieren.

Dit jaar is er geen livestream bij het historische paar slechtvalken van de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal, want het vrouwtje werd recent gekwetst teruggevonden en herstelt nu in een vogelopvangcentrum.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Milieu , slechtvalken , Sint-Jobkerk

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni