Militair Hospitaal moet medische hub worden tegen 2030

© PhotoNews
| Het militair hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek.

Binnen een tiental jaar kan een nieuw militair ziekenhuis worden opgetrokken in Neder-Over-Heembeek. Dat kondigt minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) aan in haar beleidsnota voor 2022, zo meldt La Libre Belgique.

"Om in te spelen op huidige en toekomstige ontwikkelingen wordt het Militair Hospitaal Koningin Astrid in Neder-Over-Heembeek tegen 2030 omgevormd tot een medische hub die onder meer een crisis- en rampenbestrijdingshospitaal zal herbergen," staat in de tekst.

"Dit nieuwe medische centrum zal bijdragen tot de medische ondersteuning van de strijdkrachten bij operaties door de inzet van medische en verpleegkundige middelen. Het centrum zal ook expertise-, onderzoek-, opleiding- en innovatiecapaciteiten ontwikkelen die nuttig zijn voor de werking van Defensie en de burgermaatschappij. Hierdoor zal de patiƫntenzorg worden geoptimaliseerd en zal de integratie van de civiele zorgverlening worden voortgezet."

De nieuwe infrastructuur zou ook plaats kunnen bieden aan maatschappelijke partners en zo een wisselwerking bevorderen. Ze kan ook dienen als logistiek centrum voor medisch materiaal, er kunnen bepaalde geneesmiddelen worden opgeslagen en het medisch labo - momenteel nog in Peutie - kan er ondergebracht worden.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?