12 geëvacueerden uit Wuhan gaan zondag in quarantaine in Neder-Over-Heembeek

© PhotoNews
| Het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek.

Er zullen zondagavond 53 mensen met een evacuatievlucht vanuit Wuhan landen op Melsbroek. Dat hebben ministers Maggie De Block (Volksgezondheid) en Philippe Goffin (Buitenlandse Zaken en Defensie) vrijdagnamiddag gezegd tijdens een persconferentie. Onder hen zijn 12 Belgen.

De 12 (9 met Belgische nationaliteit en 3 naasten) zullen vervolgens in quarantaine geplaatst worden in het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. De overige 41 - 23 Nederlanders, 11 Denen, 5 Tsjechen en 2 Slovaken - zullen naar hun landen van herkomst overgebracht worden. Allen worden gerepatrieerd met een Franse evacuatievlucht.

Het vliegtuig vertrekt vrijdagavond omstreeks 22.00 uur vanaf de luchthaven van Charles de Gaulle (Parijs) en vliegt zondag eerst terug naar Frankrijk (Istres nabij Marseille), waar de Franse passagiers opgevangen worden. Daarna vliegt het toestel door naar Melsbroek. De gerepatrieerden worden bij hun aankomst op de militaire luchthaven van Melsbroek meteen opvangen door een medisch team van de overheid, onder begeleiding en beveiliging van Defensie, zo meldt Brussels Airport.

De niet-Belgen worden naar hun eigen land gebracht via ofwel aparte vluchten van op Melsbroek, georganiseerd door de eigen lidstaat, of met busvervoer, ook georganiseerd door de eigen lidstaat. De Belgische gerepatrieerden worden via afzonderlijk vervoer overgebracht naar het militair hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Minister De Block benadrukt dat het gaat om mensen die niet ziek zijn. Als er toch mensen ziek zouden worden, zullen die geïsoleerd worden van de groep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?