Eurostar in het treinstation Brussel-Zuid

| Eurostar in het treinstation Brussel-Zuid(archiefbeeld).

Hinder op Eurostar-netwerk grotendeels achter de rug

NLS
© BRUZZ
19/01/2024
Updated: 19/01/2024 17.37u

Vrijdag was het Eurostar-treinverkeer lange tijd verstoord door het koude winterweer. De problemen zouden nu grotendeels achter de rug zijn, meldt de vervoersmaatschappij. Er zijn wel nog enkele vertragingen. Dat is ook het geval bij de NMBS.

De Eurostar-treinen kenden problemen op de lijnen tussen Brussel en Amsterdam, Parijs en Keulen, met afschaffingen en vertragingen tot gevolg. De grootste problemen zijn volgens Eurostar intussen dus weggewerkt.

Eurostar blijft klanten wel vragen om indien mogelijk hun reis uit te stellen en biedt een terugbetaling of gratis omruiling aan, zegt woordvoerster Cordula Descheemaeker. "Eurostar verontschuldigt zich voor het ongemak", voegt ze toe.

Het koude weer had ook gevolgen voor de infrastructuur en materiaal van de NMBS. Dat zorgde vrijdagochtend voor afschaffingen en vertragingen doorheen de dag. Woordvoerder Bart Crols laat weten dat de hinder een stuk beter is dan in de voormiddag, maar er toch nog een aantal afschaffingen en vertragingen te bespeuren vallen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni