Audi Brussels in Vorst: batterijafdeling voor de Q8 e-tron en Q8 Sportback e-tron

Audi zoekt oplossing voor Brusselse fabriek, bevestigt directie

© Belga
24/02/2024

De nieuwe Audi Q8 e-tron zal niet in Audi Brussels van de band rollen. Dat heeft de directie bevestigd aan het vakblad Automobilwoche. Audi zoekt een oplossing voor de Brusselse fabriek. Mogelijk zal er een ander merk worden gebouwd.

Dat de nieuwe generatie van de Q8 e-tron vanaf 2027 niet meer in Vorst zal worden gebouwd, was al bekend. De directie van de Brusselse autofabriek bevestigde dat begin februari al aan de vakbonden.

Op een evenement van Automobilwoche heeft Gerd Walker, bij Audi verantwoordelijk voor de productie, dat nu ook bevestigd. "We bouwen de opvolger van de Q8 e-tron vanaf 2027 in Mexico. Dat is al beslist", aldus het lid van het directiecomité. Volgens Automobilwoche zou de finale beslissing evenwel nog niet zijn gevallen.

Het merk met de vier ringen is evenwel niet van plan Audi Brussels te laten vallen, klinkt het bij het vakblad. "We zoeken een oplossing", aldus Walker.

Mogelijk ligt die oplossing in een ander merk. Binnen moederconcern Volkswagen zijn er plannen de merken sterker met elkaar te vervlechten, merkt Automobilwoche op. Mogelijk betekent dat dat er na de Q8 e-tron modellen van andere Volkswagen-merken worden gebouwd. "We werken binnen het concern dagelijks aan een nog beter netwerk", aldus Walker.

Ook de directie van Audi Brussels liet al eerder weten dat verschillende scenario's worden bekeken voor een opvolger van het SUV-model.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni