Beloofde verlenging van buslijn 72 blijft uit: 'Hangt af van andere dossiers'

BVR
© BRUZZ
27/02/2024

Om de tuinwijken in Watermaal-Bosvoorde beter te bedienen, moest buslijn 72 al in 2021 verlengd worden, maar dat is nog altijd niet gebeurd. "Er moeten eerst enkele andere werken worden uitgevoerd", klinkt het bij minister voor Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen).

Het was parlementslid Tristan Roberti (Ecolo) die er in de commissie Mobiliteit van vorige week een vraag over stelde.

"Lijn 72 is nu vrij kort, van de ULB-campus Solbos naar het sportcentrum Adeps (langs de E411, red.). In het kader van het Busplan ging dat in 2021 een volwaardige lijn worden, die ook de tuinwijken Le Logis-Floréal in Watermaal-Bosvoorde bedient. Waarom is dit nog steeds niet gebeurd?"

Van den Brandt wees op andere werken, die een verlenging van de buslijn in de weg zitten. "Zo moet lijn 17 daarvoor eerst terug langs de Invalidenlaan rijden, maar dat kan pas als de eindhalte Transvaal wordt uitgebreid, en Urban.brussels heeft daar onlangs de stedenbouwkundige vergunning voor geweigerd. Verder hebben we nog geen consensus met de betrokken gemeenten over de bediening van het Ter Kamerenbos en de route van de bus in de wijk van het ziekenhuis Etterbeek-Elsene."

Van den Brandt geeft nog mee aan een oplossing te werken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene, Oudergem, Watermaal-Bosvoorde, Mobiliteit, Stedenbouw, bus 72, kerkhof van elsene, Elke Van den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni