Nieuwe kunstwerken sieren metrostation Hallepoort voor Vrouwendag

DVDE
05/03/2024

Naar aanleiding van de Internationale Vrouwendag onthullen Brussel Mobiliteit en de MIVB in metrostation Hallepoort een nieuw kunstwerk van Natacha Mercier. Het gaat om een reeks foto's met de naam 'Nuits Blanches', allemaal portretten van nachtwerkers in Brussel.

Mercier maakte digitaal geretoucheerde portretten gemaakt die op groot formaat zijn afgedrukt en op de kolommen zijn bevestigd in het metrostation Hallepoort. De geportretteerde mensen zijn allemaal arbeiders van Brussel Mobiliteit en de MIVB die 's nachts in de ondergrondse infrastructuur, op de weg en in het openbaar vervoer aan het werk zijn.

De foto's van vrouwelijke MIVB-nachtwerkers van Natacha Mercier zijn te zien op het perron van metrolijnen 2 en 6 in metrostation Hallepoort: projectmanager Elody, buschauffeur Vanessa en wegcontroleur Zoe

| De foto's van vrouwelijke MIVB-nachtwerkers zijn te zien op het perron van metrolijnen 2 en 6 in metrostation Hallepoort: projectmanager Elody, buschauffeur Vanessa en wegcontroleur Zoe.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni