MIVB

| Zo moet het Van Gehuchtenplein aan het Brugmannziekenhuis er in 2027 uitzien

Openbaar onderzoek naar heraanleg Van Gehuchtenplein opgestart

© BRUZZ
07/04/2024

De Stad Brussel is een openbaar onderzoek opgestart om het Arthur van Gehuchtenplein te vernieuwen, dat meldt La Dernière Heure. Het plein voor het Brugmannziekenhuis gaat op de schop voor een nieuwe eindhalte van tram 62. De heraanleg zou het plein ook groener en veiliger moeten maken.

De nieuwe eindhalte moet het mogelijk maken om tram 62 door te trekken van het Kerkhof van Jette naar het Brugmannziekenhuis. De MIVB gaat ook de tramsporen op het plein en in de Guillaume De Greeflaan vernieuwen. Door die werken zullen tramlijnen 51 en 93 tijdelijk onderbroken worden, in de plaats zullen er shuttlebussen rijden.

Zwart Punt

Het Arthur Van Gehuchtenplein, op de grens tussen Jette en Laken, is niet onbesproken. De Jetse schepen van Openbare Ruimte Bernard Van Nuffel (Ecolo) noemde het plein een ‘zwart punt’. Het nieuwe plein moet dan ook een stuk veiliger en groener worden. Zo komt er een voetgangerszone met bomen in de plaats van de huidige parking in het midden van het plein. Daarnaast komen er nieuwe fietspaden en de tramhalte wordt toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

Al die ingrepen gaan wel ten koste van parkeergelegenheid. In totaal zullen door het project 62 parkeerplaatsen verdwijnen op het plein en in de Ernest Masoinlaan. In de Guillaume De Greeflaan komen er dan weer bij, maar die compenseren niet alle geschrapte parkeerplaatsen.

De werken zouden van start moeten gaan in 2025, tegen eind-2027 zou alles klaar moeten zijn. Het openbaar onderzoek loopt nog tot 18 april.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni