Kabinet Anaïs Maes

| De poort tussen bedrijvencentrum Be-Here en het postsorteercentrum zal dagelijks geopend worden van 6 uur 's ochtends tot 19 uur 's avonds.

Thurn & Taxispark krijgt nieuwe toegang voor voetgangers en fietsers

TP
23/04/2024

De stad Brussel heeft op 22 april groen licht gekregen van de Haven van Brussel en het OCMW voor de creatie van een extra toegang voor voetgangers en fietsers tot het Park van Thurn & Taxis. Het park wordt straks ook toegankelijk vanuit de Dieudonné Lefèvrestraat.

“Het Thurn & Taxispark kent vele toegangswegen maar de verbinding met de Tivoliwijk was nog onbestaand. Vandaag moeten gebruikers nog een hele omweg maken om het park te betreden terwijl ze er eigenlijk vlak naast wonen,” aldus Anaïs Maes (Vooruit.brussels), schepen van Stedenbouw en Openbare Ruimten.

De poort tussen bedrijventerrein Be-Here en het postsorteercentrum zal door de Haven dagelijks geopend worden van 6 uur 's ochtends tot 19 uur 's avonds, waardoor wandelaars en fietsers van en naar de Tivoliwijk vlotter toegang krijgen tot het park en tot de Anna Bochdreef.

In de toekomst zal dit tijdelijke pad vervangen worden door de aanleg van de Maritiemdreef, naast de Parkdreef en de Anna Bochdreef, de derde publieke weg die door deze stadswijk in wording zal lopen.

4e88fc9e-20240422fietsverbindingtt2.jpg

Kabinet Anaïs Maes

| De fietsverbinding die tijdelijk bruikbaar zal zijn.

Korte termijn

“De ouders uit de buurt kijken al lang uit naar een veilige fietsverbinding die hen en hun kinderen via het Park van Thurn & Taxis tot aan de schoolpoort brengt,” vertelt Bart Dhondt (Groen), schepen bevoegd voor Mobiliteit en Openbare werken.

“In afwachting van het definitieve fietspad gaan we die veilige verbinding nu op korte termijn realiseren,” vermeldt Dhondt nog.

Nu de overeenkomst gevalideerd werd door zowel de Haven als door de gemeenteraad van de stad Brussel, kunnen de diensten van Openbare Werken aan de slag om de uitvoering van het fietspad te realiseren. De werken worden voorzien voor eind deze zomer.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni