Cycloparking.brussels, fietsboxen beheerd door bike for Brussels, hier in Evere

| Een fietsbox, hier in Evere (archiefbeeld).

Twaalf nieuwe fietsboxen voor Laken, duizenden mensen staan nog op wachtlijst

SD
© BRUZZ
14/02/2024

Er komen twaalf nieuwe fietsboxen op het Lakense grondgebied. En die zijn hard nodig, want intussen staan er in het hele gewest meer dan 12.000 mensen op de wachtlijst voor een dergelijke beveiligde parkeerplaats.

Het gaat hard met de fietsboxen. In september van vorig jaar nog vierde het gewest de duizendste fietsbox met in totaal vijfduizend beveiligde fietsparkeerplaatsen. Intussen telt Brussel al 1.066 fietsboxen, goed voor 5.260 beveiligde parkeerplaatsen. Daarbij werden de twaalf fietsboxen in Laken nog niet opgenomen.

Parking.brussels vraagt de gemeenten zeker vier nieuwe boxen per jaar te installeren, en nu ook twee extra voor bakfietsen. "In april zullen de aanvragen beoordeeld worden, waarna wij ze installeren," zegt Sara Jasmes, woordvoerster van parking.brussels.

Ondanks de inspanningen staan er momenteel maar liefst 12.474 mensen op de wachtlijst voor een parkeerplekje in een fietsbox. Parking.brussels zoekt daarom ook naar alternatieven.

"We zoeken naar oplossingen om bijvoorbeeld lokalen om te vormen en partnerschappen te vormen met gemeentes of bedrijven die bijvoorbeeld een gedeeltelijk stuk van een garage beschikbaar kunnen stellen zodat ook daar fietsen veilig geparkeerd kunnen worden, in aanvulling op de fietsboxen," aldus nog Jasmes.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Mobiliteit, fietsbox, Cycloparking, Brussel Mobiliteit

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni