Brussel Mobiliteit

Werken nieuw fietspad op de Woluwelaan gestart

RV
© BRUZZ
06/05/2024

Brussel Mobiliteit is het weekend van 4 en 5 mei gestart met de aanleg van een nieuw fietspad op de Woluwelaan in Sint-Lambrechts-Woluwe, tussen de gewestsgrens en de kruising met de Emile Vanderveldelaan. “Een nieuwe verbinding tussen Vlaanderen en Brussel.”

De oostkant van de Woluwelaan wordt omgevormd tot een afgescheiden fietspad in twee richtingen. Die zal de Vlaamse C202-fietssnelweg vanuit Zaventem verbinden met de bestaande fietsinfrastructuur op de rest van de Woluwelaan.

Het project wordt in eerste instantie uitgevoerd als testfase. De werken zullen naar verwachting ongeveer 15 dagen in beslag nemen. Er komt nog een evaluatie en daarna kan het fietspad permanent worden gemaakt door middel van een aanvraag voor een bouwvergunning.

“De nieuwe verbinding biedt een alternatief voor pendelaars, die straks in alle comfort en veiligheid van Zaventem naar het Trammuseum kunnen fietsen via een apart tweerichtingsfietspad", zegt mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen)

Tijdens de covid-crisis gaf de gemeente aan dat ze verbetering wilde aan de fietsinfrastructuur en deed ook een aantal concrete voorstellen voor betere fietspaden op gewestwegen en voor meer veiligheid voor de voetgangers.

10 kilometer nieuwe fietspaden

De meest van die suggesties zullen nu tegen het einde van de maand uitgevoerd zijn, en daardoor is volgens het kabinet in totaal meer dan 10 kilometer nieuwe fietsinfrastructuur bijgekomen op het grondgebied van de gemeente: onder andere op de Brand Whitlocklaan, de Broquevillelaan en Paul Hymanslaan.

Naast de fietspaden op de gewestwegen legde de gemeente ook zelf nieuwe fietspaden aan op de eigen gemeentewegen, zoals de hele Meilaan, maar ook delen van de Vootstraat, de Théodore De Cuyperstraat, de Kerselarenlaan en de Tweehuizenweg. Daarnaast werden er ook bewegwijzerde fietsroutes aangelegd die dwars door de gemeente lopen en het gewestelijke fietsnetwerk aanvullen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni