Neoproject op de Heizel kiest voor sportpark zonder Memorial

DC
© BRUZZ
19/07/2016
Ook in:
nl fr

De NV Neo heeft een lastenboek uitgeschreven voor een sportpark op de toekomstige NEO-site. Er komt een sportpark mét atletiekpiste en mogelijk ook een tribune met 5.000 plaatsen. "Het is zeker niet de bedoeling de Memorial daar een plaats te geven", zegt Neo-voorzitter Henri Dineur aan BRUZZ.

BRUZZ heeft uit goede bron vernomen dat de raad van bestuur het lastenboek in kwestie eind juni heeft goedgekeurd. De bedoeling zou zijn op de NEO-site, op de plaats waar nu ongeveer de gebouwen van de voetbalbond staan, een sportpark uit te bouwen met mogelijk een hockeyveld, een zwemvijver én een atletiekpiste met een tribune voor 5.000 toeschouwers. Daar kan nog mogelijk nog een tijdelijke tribune van nog eens zoveel toeschouwers aan toegevoegd worden.

“We hebben op dit moment een lastenboek uitgeschreven en zijn de verschillende weerhouden kandidaten aan het vragen hoe zij het sportpark binnen een aantal scenario’s zouden invullen”, aldus Henri Dineur, de voorzitter van de raad van bestuur van de NV NEO.

De specifieke invulling van het lastenboek wil Dineur niet bevestigen maar de voorzitter bevestigt wél dat er “zeker en vast een atletiekpiste” in het nieuwe sportpark zal zijn. Een dat het “zeker niet de bedoeling is de Memorial Van Damme daar een plaats te geven.” Daarvoor is een tribune van 5.000 toeschouwers ook veel te klein. De Memorial vult normaal het Koning Boudewijnstadion met zijn 50.000 zitjes.

Wat met de Memorial?
Vorige week kon BRUZZ nochtans een studie inkijken, besteld door Brussels minister van Begroting, Guy Vanhengel (Open VLD). Die studie stelde een groter, multifunctioneel, atletiekstadion voor op de plaats waar het sportpark zou moeten komen. In dat stadion zou de Memorial nochtans wél een nieuwe thuis vinden als het Koning Boudewijnstadion rond 2022 afgebroken wordt. Met de beslissing van de raad van bestuur is dat scenario nu wel erg onwaarschijnlijk geworden.

Volgens Henri Dineur is er een duidelijke termijn en budget afgesproken voor het lastenboek van het nieuwe sportpark. BRUZZ vernam dat het zou gaan om een budget van 18 miljoen euro voor de hele infrastructuur. Maar daarover wil Dineur niet communiceren: “De begroting is op dit moment niet openbaar voor het publiek.” De NV NEO wordt wel gefinancierd met geld van de Stad Brussel en het Brussel Gewest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua , Politiek

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni