Nieuwe speler op Brusselse fietsmarkt: Swapfiets

© Sawpfiets
| De Swapfiets maakt zijn intrede in Brussel

Het Nederlandse bedrijf Swapfiets maakte donderdag zijn intrede in Brussel. Naast Villo, Blue-Bike of de elektrische Billy Bikes is er dus een vierde huurfietssysteem. Maar de fiets met de kenmerkende blauwe voorband huur je voor een langere periode, van minimaal een maand.

De werking van Swapfiets belooft simpel te zijn. Via een maandelijks abonnement van 17,5 euro per maand, of 15 euro voor studenten, stelt het bedrijf een persoonlijke fiets ter beschikking. Inbegrepen in de prijs: een fiets met zeven versnellingen uitgerust met een dubbel slot en verlichting, een diefstalverzekering en reparaties allerhande. Het houdt zo een beetje het midden tussen de andere deelfietssystemen en fietsverhuursysteem BrikBike voor studenten.

Fysiek contactpunt

Nog een belangrijk verschil met de andere spelers op de Brusselse markt is dat Swapfiets in elke stad over een fysieke winkel beschikt. "Onze winkel is gelegen in de Dansaertstraat, pal in het midden van de stad. Dat is ook de plek waar abonnees hun fiets kunnen komen afhalen, of waar reparaties plaatsvinden", klinkt het bij Swapfiets. "Klanten vinden het belangrijk en fijn om toch een fysiek contactpunt te hebben."

De Swapfiets, herkenbaar aan zijn kenmerkende blauwe voorwiel kent al een groot succes in meerdere landen. Het Nederlandse bedrijf telt ondertussen meer dan 90.000 klanten verspreid over Nederland, Duitsland, Denemarken en drie andere Belgische steden: Antwerpen, Gent en Leuven.

villo_station_1380_979px_c_wikimedia.jpg
© Wikimedia
| Villo krijgt er een nieuwe concurrent bij

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?