Op café en op restaurant gaan mag enkel met vaste bubbel van vijf

© Photo News
| Op restaurant gaan mag met huishouden en maximum vijf mensen uit één bubbel

Vanaf woensdag mag elk huishouden enkel nog vijf, steeds dezelfde personen ontmoeten, zowel thuis als op publiek toegankelijke plaatsen. Dat is te lezen in het ministerieel besluit dat dinsdagavond werd gepubliceerd in het Staatsblad. Op café en op restaurant gaan, of een feestje thuis doen kan dus enkel met je huishouden en de bubbel van vijf.

Na de Nationale Veiligheidsraad was er verwarring over met wie we nu juist op café of op restaurant kunnen gaan. Het ministerieel besluit maakt daar nu een einde aan: elk huishouden heeft recht op vijf vaste contacten waarmee ze op restaurant kunnen gaan, op café, een barbecue kunnen doen, enzovoort. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn niet meegerekend in deze vijf personen.

"Naast de vijf nauwe contacten mogen we ook andere mensen zien, we kunnen gaan fietsen of lopen, maar dan moet er afstand gehouden worden en draagt men liefst een mondmasker", zegt Elke Pattyn, woordvoerster van premier Sophie Wilmès.

"Van een bubbel van tien is er nooit sprake geweest. Tien personen is de limiet, maar als je huishouden bestaat uit twee personen, dan mogen daar ook maar maximaal vijf nauwe contacten bijkomen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?