Petitie voor behoud collectie Legermuseum

© JC

De 'burgerbeweging voor de bescherming van het nationaal erfgoed' heeft online een petitie gelanceerd. Zo eist de beweging het behoud en het onderhoud van de verzamelingen van het Jubelpark en de bescherming als onroerend erfgoed van de historische zalen van het Legermuseum.

"Wij zijn het er niet mee eens om Brussel, zetel van de federale wetenschappelijke musea en  internationaal cultureel vlaggenschip, zijn erfgoed  te laten ontnemen – uit respect voor het toerisme en de gemeenschappelijke geschiedenis van de Belgische burgers: Brusselaars , Vlamingen of Walen", klinkt het. 

De petitie is afgelopen maandag gelanceerd, en heeft zaterdagmiddag 3500 handtekeningen verzameld. 

War Heritage Institute
Eind 2016 besliste minister van Defensie Vandeput (N-VA) nog dat er een War Heritage Institute wordt opgericht in Brussel. In het War Heritage Institute zullen de opdrachten en de middelen van verschillende federale organisaties worden geïntegreerd die nu los van elkaar werken. Die instelling krijgt een plaats in het Legermuseum en moet de herinnering aan de voorbije oorlogen waarbij Belgen betrokken waren levend houden. 

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?