Belga

| 50 Actievoerders blokkeren het ministerie van Buitenlandse Zaken om een wapenembargo tegen Israël te eisen

Activisten blokkeren toegang tot Buitenlandse Zaken om militair embargo te eisen

© Belga
04/04/2024

Bijna vijftig activisten hebben donderdagnamiddag de toegang tot het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel geblokkeerd om een embargo te eisen voor wapens uit en voor Israël. De manifestanten beschuldigen minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) ervan bloed aan haar handen te hebben.

Met in het rood geverfde handen en een masker met een gezicht van de minister stonden de activisten rond 16.30 uur verspreid voor de ingang van het gebouw. Ze droegen een groot spandoek met de boodschap: "Stop de wapenhandel met Israël". De organisatoren hekelen het feit dat de federale regering geen actie onderneemt om de wapenhandel met Israël te stoppen. "Zolang België alle wapenhandel met Israël niet stopzet, hebben onze politici, minister Lahbib en premier Alexander De Croo in het bijzonder, bloed aan hun handen", klinkt het.

De actievoerders vragen een volledig militair embargo tegen Israël: "geen uitvoer, geen invoer, geen doorvoer en geen militaire samenwerking". Vanuit de haven van Antwerpen en de luchthaven van Luik wordt volgens de organisatie militaire uitrusting naar Israël doorgevoerd.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni