Evaluatie parlementsleden Arnaud Verstraete

| Arnaud Verstraete stapte eerder al uit het Brussels Parlement, nu ook uit de gemeenteraad van Schaarbeek.

Arnaud Verstraete (Groen) verlaat nu ook de gemeenteraad van Schaarbeek

© Belga
30/05/2024

Groen-parlementslid Arnaud Verstraete, die eind vorig jaar al liet weten met politiek te willen stoppen, heeft woensdag ook zijn mandaat in de gemeenteraad van Schaarbeek neergelegd. Schaarbeeks OCMW-raadslid Ange-Raïssa Uzanziga neemt zijn plaats in de gemeenteraad over.

Verstraete gaf vorig jaar aan wel nog zijn mandaten uit te willen doen. Het mandaat als parlementslid loopt nu ongeveer af, dat van gemeenteraadslid loopt nog toch tot oktober, maar daar maakt Verstraete nu vervroegd een einde aan.

"Het is een goed moment om nieuw opkomend talent te lanceren en onmiddellijk een plaats te geven", zegt Verstraete.

Ange-Raïssa Uzanziga

Het gaat om OCMW-raadslid Ange-Raïssa Uzanziga, die de fakkel overneemt van Verstraete bij de Schaarbeekse gemeenteraad.

Uzanziga komt ook op voor de regionale verkiezingen voor het Brussels parlement. "Ik ben erg enthousiast om aan dit mandaat te beginnen. Als nieuwe generatie Groen-politica heb ik grote schoenen te vullen. Hoe sneller ik kan leren, hoe beter," zegt Uzanziga.

Het kersverse gemeenteraadslid zal vooral inzetten op de strijd voor gelijke kansen en het bestrijden van kinderarmoede. Uzanziga heeft expertise in onderwijsmaterie, jeugdbeleid, mobiliteit en gelijke kansen. "In de fragiele constellatie van de huidige meerderheid in de gemeente Schaarbeek zal haar energie, enthousiasme en dossierkennis een grote aanwinst zijn", aldus de Schaarbeekse Groen-afdeling.

'Soms sneller'

Verstraete was Brussels parlementslid en VGC-raadslid en keert zo na vijftien jaar actieve Brusselse politiek de stiel definitief de rug toe. "Het is nu tijd voor nieuwe uitdagingen en ik maak graag plaats voor opkomend talent," duidt Verstraete.

Verstraete kijkt "tevreden" terug op enkele "mooie realisaties" op het vlak van verkeersveiligheid en mobiliteit. Toch meent hij dat "hij graag gezien had dat de politiek soms wat sneller te werk ging".

Eerder liet Verstraete reeds verstaan meer tijd te willen maken voor zijn gezin, iets dat de politiek hem niet toelaat te doen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Brussel kiest: gemeente , Arnaud Verstraete

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni