Kabinet Persoons

Brusselse regering ondertekent akkoord met Palestina om lokale ontwikkeling te versterken

© Belga
30/04/2024

De Brusselse regering heeft dinsdagmorgen een ontwikkelingssamenwerkingsakkoord ondertekend met de Palestijnse regio Ramallah - Al Bireh. De Brusselse regering heeft er onder meer een verbindingskantoor van het Brussels Agentschap voor Bedrijfsondersteuning hub.brussels geopend. Dit om de uitwisseling en het contact tussen Brusselse en Palestijnse ondernemingen te bevorderen en te versterken.

De ondertekening van het samenwerkingsakkoord gebeurde in het fysieke bijzijn van de ambassadeur van Palestina in België, terwijl de gouverneur van Ramallah en Al Bireh, Laila Ghannam, de ondertekening virtueel gadesloeg.

Ghannam is de enige vrouwelijke gouverneur in Palestina. Brussels staatssecretaris voor Internationale Relaties Ans Persoons (Vooruit.brussels) en minister-president Rudi Vervoort (PS) vertegenwoordigden de Brusselse Gewestregering bij de ondertekening van het akkoord.

Lokale ontwikkeling versterken

In het akkoord verbinden de regering en het gouvernement zich ertoe om de lokale ontwikkeling in de regio samen te versterken. Dit om de economische, sociale, wetenschappelijke, ecologische en sanitaire ontwikkeling van de 400.000 inwoners van het gouvernement Ramallah - Al Bireh verder te ontwikkelen.

De Brusselse regering zal technologische en administratieve expertise met het gebied uitwisselen en nauwe banden met de regio onderhouden.

Het idee voor de ondertekening van een samenwerkingsakkoord met Ramallah - Al Bireh ontstond in 2021. Het was oorspronkelijk de bedoeling het akkoord vorig jaar ter plaatse te ondertekenen. Door de spanningen en de gewelddaden die plaatsvinden in de regio werd de missie uitgesteld en vervangen door een digitale conferentie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni