Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) en Nicole de Moor (CD&V ), staatsecretaris voor Asiel en Migratie, op 16 februari samen in de federale Kamer

| Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) en Nicole de Moor (CD&V ), staatsecretaris voor Asiel en Migratie, op 16 februari samen in de federale Kamer.

De Croo kondigt taskforce aan rond toekomst Audi Brussels

© Belga - BRUZZ
08/02/2024

Er komt een taskforce om de toekomst van Audi Brussels te bekijken. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open VLD) donderdag geantwoord op een vraag van Kamerlid Tim Vandenput (Open VLD).

Eerder deze week raakte bekend dat de Audi-fabriek in Vorst door een herschikking mogelijk moet sluiten. Dat zorgt voor de nodige onzekerheid bij de werknemers van de fabriek, waarvoor premier De Croo begrip heeft.

"De zekerheid die ik kan bieden is dat we dit dossier aanpakken en de troeven van de fabriek zo sterk mogelijk zullen maken", zei hij tijdens het vragenuurtje in de Kamer. Zo staat de Europese auto-industrie onder meer door de elektrificatierevolutie onder druk, maar hebben de fabrieken in ons land daar veel expertise in.

"Ik heb de CEO van Audi, meneer Döllner, gisteren aan de lijn gehad en heb de situatie kunnen bespreken. Het model dat vandaag in Vorst geproduceerd wordt zit aan het begin van de cyclus en er zullen dit jaar ongeveer 50.000 auto's gebouwd worden, en dat is zo tot 2027. De vraag is wat het volgende model zou zijn", aldus De Croo, die de CEO binnenkort ook samen met het management zal spreken in de fabriek in Vorst.

Ook heeft de premier verschillende politieke contacten gehad met de andere betrokken regeringen en met de gemeente Vorst, met de intentie om een taskforce samen te stellen "die samen met het lokaal management kan kijken hoe we opnieuw zekerheid kunnen bieden".

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni