Dieter Nijs

| Bekladding van het hoofdkwartier van MR.

Hoofdkwartier MR beklad door pro-Palestijnse activisten

AB
28/05/2024

De gevel van het hoofdkwartier van MR in Brussel is in de nacht van maandag op dinsdag beklad. ‘Massacre Gaza’ staat erop geschreven met rode verf. De Franstalige liberalen worden ervan beschuldigd steun aan Israël te verlenen.

De daders eisen dat “de medeplichtigheid aan de wreedheden begaan door Israël stopt”, schrijven ze in een persbericht volgens BX1. “Stemmen op de MR, betekent stemmen voor de kolonisatie van Palestina door Israël en voor het bloedbad in Gaza.”

Volgens het collectief verschuilt MR zich achter “respect voor het internationaal recht, maar blokkeert elke mogelijkheid om Israël te sanctioneren voor de aanhoudende genocide in Gaza.”

'Links manipuleert opinie'

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez reageert op de actie op Facebook. Hij spreekt van het “instrumentaliseren” van het conflict in het Midden-Oosten “door links”.

“Terwijl België dankzij de actie van Hadja Lahbib wereldwijd wordt geprezen om zijn standpunt in dit conflict, manipuleert links de opinie en wekt haat op. En deze haat leidt tot verfoeilijke en onwaardige daden”, aldus Bouchez. “Ze importeren geweld hier zonder daar iets op te lossen”, vervolgt hij. “Links heeft zijn waardigheid verloren.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni